Erkend Asbest En Tracimat Deskundige
  • 24u Op 7 Service
  • Snel Bij Noodgevallen
  • 0476 54 02 43
  • Vraag Vrijblijvend Advies

Asbest Verwijderen Herentals

Asbest Herentals

Ons kantoor is slechts 10 km gelegen van het centrum van Herentals wat een pluspunt is voor onze dienstverlening in deze regio.

Herentals is een belangrijk knooppunt van spoor-, weg-, en waterinfrastructuur. Er zijn heel wat fabrieken gevestigd rondom de stad met nabij gelegen arbeiderswoningen. In het centrum zijn tevens nog historische panden, scholen en diverse winkelpanden terug te vinden. Vooral door gebrek aan ruimte nabij het centrum is er in Herentals uitgebreid met grote industriezones gelegen tussen de snelweg en het Albertkanaal.

Herentals heeft nog twee deelgemeenten: Noorderwijk en Morkhoven. Er zijn nog grote hoeveelheden asbest aanwezig op daken en gevels in en rond Herentals. Ook is asbest veelvuldig gebruikt in binnen toepassingen zoals traptreden, deurdorpels, vinylvloeren, valse wanden en muren, onderdakplaten, venstertabletten, ….

Elk gebouw waar mensen te werk gesteld worden, dient trouwens verplicht een asbestinventaris te hebben. Dit om de werknemers te beschermen tegen blootstelling aan asbestvezels tijdens werken (onderhoud of renovatie).

Bij A.A.B. Consultancy kan je terecht met alle vragen omtrent asbest en sloop. Door onze jarenlange ervaring in deze sector zijn wij ondertussen experts in dit vakgebied. Wij zorgen voor een onafhankelijk en deskundig advies met garantie op kwaliteit, flexibiliteit en vooral veiligheid.

Heb je voor een afbraakproject een sloopopvolginsplan nodig dan zijn wij de geschikte partner om dit op te maken. We trachten ook samen met onze klant de meest geschikte procedure uit te werken (al of niet Tracimat).

Asbestos Herentals 2

Asbest Zelf Verwijderen/Laten Verwijderen

Inwoners van Herentals mogen asbest gratis afleveren op het lokale recyclagepark. Let wel op, enkel hechtgebonden asbest mag men zelf demonteren zonder het materiaal te breken en afvoeren naar het containerpark.

Enkele bekende toepassingen hiervan zijn: golfplaten, leien, bloembakken, deur-en raamdorpels, kastdeuren, afvoerbuizen.
Draag tijdens de werken altijd een masker (met P3 filter !), gebruik een wegwerpoverall en handschoenen. Gebruik nooit een huishoudelijke stofzuiger om resterend stof op te ruimen. Reinigen doe je met vochtige doeken die je nadien mee afvoert met het asbestafval (verpakt in plasticzak).

Zorg er ook voor dat het materiaal goed verpakt is met plastiekfolie voor tijdens het transport.

Losgebonden asbestmateriaal (asbestkoord, leidingisolatie, pical platen) mag niet aangeboden worden op een plaatselijk containerpark. Het is trouwens wettelijk verboden deze toepassingen zelf te verwijderen. Deze materialen brengen de grootste gezondheidsrisico’s met zich mee bij breken of verwijdering. De verwijdering ervan vraagt een specifieke werkwijze en is enkel weggelegd voor specifiek daartoe opgeleide mensen. Het afval moet ook naar een erkend asbestverwerkend bedrijf.

Spijtig genoeg wordt er niet altijd gewerkt volgens de opgelegde regels omtrent asbest, en circuleren er vakonbekwame aannemers op de markt. Toch krijgen zij opdrachten toegewezen door hun vaak aanlokkelijke prijzen. Goedkoop is niet altijd de beste koop!

Asbest Weghalen

Opletten Met Asbest

Iedereen die in aanraking kan komen met asbest tijdens het uitvoeren van zijn werk dient een basisopleiding te hebben gevolgd en moet een attest kunnen voorleggen. Voor het verwijderen van losgebonden asbest is het noodzakelijk om een volledige 32h opleiding te volgen en moet men als erkende saneerder ook voldoen aan een hele resem bijkomende administratieve verplichtingen.

Wilt u problemen bij de uitvoering van saneringswerken voorkomen en laat u zulke werken toch liever over aan een specialist, A.A.B. Consultancy staat garant voor een snelle, correcte maar vooral een veilige asbestverwijdering. Wij werken hiervoor samen met erkende saneringsbedrijven of aannemers die zich houden aan de wettelijke regelgeving. We kunnen onze klanten ook zeer voordelige tarieven aanbieden en laten hen mee genieten van onze goede verstandhouding met een groot aantal bedrijven uit de asbestsaneringssector.

Onze projectbegeleiding biedt het voordeel voor de klant om één aanspreekpunt te hebben gedurende het ganse traject en bovendien zorgen wij voor een correcte opvolging der werken.

Asbest Verwijderen Herentals 3

Onze Diensten In Herentals:

– Staalnames op asbestverdachte materialen met aansluitend een laboanalyse
– Visuele inspectie van uw woning op aanwezigheid van asbesthoudende materialen
– Opmaak van een wettelijke of destructieve asbestinventaris
– Verzorgen van een basisopleiding Asbest (dagopleiding)
– Opmaak van een sloopopvolgingsplan (bij de aanvraag tot het bekomen van een omgevingsvergunning en/of het volgen van een Tracimat traject)
– Uitvoeren van een controlebezoek op Tracimat werven
– Survey van panden bij aankoop/verkoop

Ons professioneel team staat klaar voor zowel particuliere klanten, aannemers, architecten, gebouwbeheerders, immo kantoren, gemeentebesturen, etc …