Erkend Asbest En Tracimat Deskundige
  • 24u Op 7 Service
  • Snel Bij Noodgevallen
  • 0476 54 02 43
  • Vraag Vrijblijvend Advies

Asbest Verwijderen Hasselt

Asbest Hasselt

Hasselt telt ruim 78.000 inwoners en ligt in de provincie Limburg. Hasselt bestaat uit verschillende deelgemeenten : Kermt, Kuringen, Sint-Lambrechts-Herk, Spalbeek, Stevoort, Stokrooie en Wimmertingen.

In Hasselt vindt men tal van oudere woningen terug die geregistreerd staan als monument. De talrijke cafés, restaurants en de gezellige winkelstraten zijn een vertrouwd beeld in het centrum. Door een groot aanbod van scholen is Hasselt ook een echte studentenstad. Er zijn ook een groot aantal appartementsgebouwen en sociale woningen aanwezig.

Net als bij de vele woningen die tot de jaren ’90 van vorige eeuw gebouwd zijn, werd ook bij de bouw van de bekende gelatinefabriek een groot assortiment van asbesthoudende materialen gebruikt. Op deze site worden ondertussen verschillende gebouwen afgebroken maar werden ook enkele waardevolle elementen behouden.

A.A.B. Consultancy mocht al meerdere opdrachten, zowel wat betreft projectbegeleiding als wat betreft inventarisatie met succes uitgevoerd in deze regio.

Hasselt asbestverwijdering

Asbest Verwijderen

Ga je zelf asbest verwijderen dan is toch enige voorzichtigheid aangewezen. Let op, enkel hechtgebonden, niet beschadigd en makkelijk demonteerbaar asbest mag je zelf verwijderen. Op onze website vindt u héél wat informatie en nuttige tips hoe je dit werk eventueel het best aanpakt. Zie Asbest Verwijderen.

Indien je deze werken laat uitvoeren door een aannemer, vraag dan zeker naar het attest van de basisopleiding asbest. Als hij of zij dit niet kan of wil voorleggen zullen de werken allicht ook niet volgens de juiste werkmethodes en procedures verlopen en maak je een veel grotere kans op problemen in de toekomst.

A.A.B. Consultancy is een ervaren expertisebureau betreffende asbest. Bij ons kan je daarnaast ook terecht voor asbestverwijdering. Tijdens onze projectbegeleiding werken wij enkel samen met erkende asbestsaneringsbedrijven of aannemers die de basisopleiding hebben genoten. Bij deze bedrijven genieten wij vaak zeer gunstige prijsvoorwaarde die we graag delen met onze klanten.

Bij afbraak-en sloopwerken kunnen wij naast het advies wat betreft de asbestverwijdering ook een volledig sloopopvolgingsplan aanbieden. Dergelijk sloopopvolgingsplan is sinds 2018 in de meeste gevallen verplicht toe te voegen bij de aanvraag tot het bekomen van een omgevingsvergunning. A.A.B.Consultancy is tevens erkend Tracimat en asbest deskundige en zal zijn klanten steeds up to date informatie verschaffen omtrent de meest geschikte procedure die dient gevolgd.

asbestos Hasselt

Veilig Verbouwen/Renoveren

Bij renovatiewerken ga je best goed geïnformeerd aan de slag.

Je kan A.A.B. Consultancy inschakelen voor een visuele controle op aanwezigheid van asbesthoudende materialen in uw woning of pand. Door onze jarenlange kennis en ervaring met deze materie kunnen wij de meeste asbesthoudende toepassingen met het blote oog herkennen. Enkel bij twijfel of bij losgebonden toepassingen (leidingisolatie, asbestkoord, pleisterwerk) zijn wij genoodzaakt een monster te nemen voor bijkomende analyse. Na dergelijke controle kan je veilig uw renovatiewerken verder uitvoeren.

Wil je liever een verslag of attest op papier, kies dan zeker voor een asbestinventaris. In deze inventaris worden alle asbestverdachte en asbesthoudende materialen uitgebreid beschreven. In een toegevoegd beheersplan vindt je dan terug of de asbesthoudende materialen een gezondheidsrisico vormen, of ze al dan niet verwijderd dienen te worden en volgens welke methode dit dan eventueel moet gebeuren.

Vanaf 2021 is deze asbestinventaris een verplicht attest bij ELKE overdracht/verkoop van een pand. Dus ook voor alle particuliere verkopen. Dit verplichte asbest attest zal worden toegevoegd aan de ‘digitale woningpas’.

Asbest Verwijderen Hasselt 2

Onze Diensten

A.A.B. Consultancy is een onafhankelijk adviesbureau en we bieden onze diensten aan voor allerlei klanten. Zowel particulieren, aannemers, architecten, gemeentebesturen, scholen, gebouwbeheerders,….. ze kunnen bij allemaal bij ons terecht.

We bestaan uit een klein maar gedreven en professioneel team. Onze medewerkers zijn ook allen opgeleide Tracimat deskundigen. Wij staan garant voor een zeer flexibele, snelle, correcte maar vooral ook veilige dienstverlening.

U kan ons steeds contacteren voor:

– Visuele herkenning van asbesthoudende materialen
– Staalnames met aansluitende labo analyse van asbestverdachte toepassingen
– Opmaak van wettelijke en/of destructieve asbestinventaris
– Projectbegeleiding bij asbestsaneringswerken
– Verzorgen van een basisopleiding Asbest (dagopleiding)
– Opmaak van een sloopopvolgingsplan (omgevingsvergunning of Tracimat traject)
– Uitvoeren van een controlebezoek op Tracimat werven
– Survey van panden bij aankoop/verkoop

Onze flexibele en discrete service wordt enorm geapprecieerd bij onze klanten.

Asbest Gratis Wegbrengen

Verschillende soorten afval breng je helemaal gratis naar het park. Men kan in Hasselt 200kg asbest per jaar gratis afleveren op het containerpark. Voor grotere hoeveelheden in datzelfde jaar betaal je 0,08 euro extra per kilo.

Hier vind je alvast meer informatie: https://www.hasselt.be/nl/containerpark-voor-inwoners