Nieuws

 

Asbestbrand Brecht

2017-12-29

Weerom een brand met mogelijks asbestneerslag in de onmiddellijke omgeving van de stal.

 

zie : https://www.hln.be/regio/brecht/twintig-varkens-sterven-in-brand~ab57ffb9/


Asbest in make up ???

2017-12-29

In een artikel van HLN, zie volgende link : http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171229_03272577

wordt aangegeven dat er in de States zelfs sporen van asbest teruggevonden zijn in make up....

Er zouden sporen van Tremoliet asbestvezel aanwezig zijn in deze producten....

Deze zijn ook op de Belgische markt te koop, opgelet hiermee dus !


Eindejaar

2017-12-08

A.A.B.Consultancy & Asbestonline.be

wensen iedereen Rudi & Elly

Eindelijk vakantie...

2017-06-29

Aan al onze lezers, klanten, leveranciers,...

wensen we een leuke, zonnige en deugddoende vakantie  Cool


 

A.A.B.Consultancy      -       Asbestonline.be
Asbestinventaris verplicht

2017-02-08

Nieuwsartikel HLN 8/2/2017

Blijkbaar heeft minister van Omgeving Schauwvlieghe dan eindelijk ingezien dat een asbestinventaris ook hoort te staan op het lijstje van attesten dat je dient over te maken bij de verkoop van een pand.  Het zal alvast heel wat onaangename verrassingen voorkomen voor nieuwe eigenaars van panden.

Spijts het misbaar op diverse sociale media meen ik dat dit een stap in de goeie richting kan zijn om te komen tot een betere en gezondere leefomgeving.

Wij bieden alvast graag onze expertise terzake aan.


BEURS WONEN

2017-01-27

IMPRESSIE BEURSSTAND ASBESTONLINE.BE


WONEN MECHELEN

2017-01-27

 

WIJ NEMEN DEEL AAN BEURS WONEN 2017 IN DE NEKKERHAL TE MECHELEN

U BENT STEEDS WELKOM OP STAND NR 178 


OVAM en asbest

2016-08-30

In een recentelijk krantenartikel promoot men bij Ovam een nieuw proefproject waarbij er zogezegd financieel interessante groepsaankopen kunnen worden gedaan wat betreft asbestsanering in particuliere woningen.

Jammer genoeg vermeld men er niet bij dat men werkt met een zeer select clubje asbestsaneerders die hierop intekenen en omwille van de bijzonder complexe procedure een hogere prijs zullen aanrekenen wat  de uiteindelijke kostprijs voor de particulier uiteraard ook hoger zal brengen dan wanneer men niet via dit voorstel zou werken.

Daarom willen wij alle particulieren bij deze waarschuwen en hen vragen om A.A.B.Consultancy/Asbestonline te informeren over hun probleem en het door ons op een professioneel correcte en onafhankelijke manier te laten onderzoeken. Op die manier zoeken we samen naar de meest geschikte en dikwijls veel goedkopere oplossing.

Wij bieden een professionele benadering, een duidelijke en eerlijke prijsofferte en vooral een veilige en correcte uitvoering !

Tot binnenkort


Tielt de mist in...

2016-05-10

Stad al 20 jaar op de hoogte, maar laat pas deze zomer giftig asbest uit school verwijderen

Tielt -

Hoewel de stad al sinds 1996 weet dat er asbest zit in de zolder van de voormalige Sint-Godelieveschool, laat het bestuur pas deze zomer de giftige stof verwijderen. In dat gebouw zijn enkele jeugdverenigingen gevestigd en volgen de leerlingen van de Kunstacademie les, maar volgens de burgemeester is er voor hen geen gevaar omdat de bewuste kamer al een tijd hermetisch is afgesloten.Weerom beloftes...

2016-04-26

 

In een recent interview op Radio 2 geeft minister Schauwvlieghe aan dat men vanuit de regering gaat bekijken of we misschien het bestaande potentieel van asbesttoepassingen versneld kunnen afbouwen. Ovam heeft hiervoor een opdracht ontvangen, doch heeft hier meerdere jaren voor nodig... en toch geeft men in datzelfde interview aan om welke hoeveelheden het gaat en hoelang het nog zou duren vooraleer deze op het huidige tempo zullen weggewerkt zijn...

Daarnaast wil men ook gaan onderzoeken of het niet nuttig zou zijn om op een of andere manier een asbestinventaris te verplichten bij verkoop van een woning. Hiervoor ijveren wij als asbestsector al meerdere jaren...

Lees aub de reacties van enkele slachtoffers of nabestaanden, deze getuigenissen spreken boekdelen en zetten hopelijk enige druk op dit dossier zodat er EINDELIJK iets zal gedaan worden. Niets extra doen is absoluut geen optie.

http://www.radio2.be/de-inspecteur/vlaanderen-asbest-vrij-in-2040